11 Mayıs 2011 Çarşamba

HAYVANLAR HAKKINDA İLGİNÇ HABERLER

İKİ BAŞLI KAPLUMBAĞA PET SHOPTAN ÇALINDI

Türüne az rastlanan ve hayvan barınaklarının maskotu haline gelen iki başlı kaplumbağa, gazetelere haber olmasından birkaç saat sonra çalındı. İki başlı kaplumbağanın sahibi Sean Casey, kaplumbağanın Sean Casey Hayvan Yardım Merkezi'ne getirilişinden bu yana çok fazla ilgi çektiğini kaydetti. Kaplumbağayı çalan kişinin onları beslerken çok dikkatli olması gerektiğini, aksi takdirde başlarının birbirine çarparak zarar görebileceğini belirten Brooklynli Casey, kaplumbağayı güvenli bir şekilde getirene bin dolar ödül vereceğini de söyledi.

DÖRT KULAKLI KEDİ GÖRENLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRİYOR

Valerie ve Ted Rock çifti dört kulaklı kediye rastladıklarında önce gözlerine inanamamış. İlk şoku atlattıktan sonra ise bu dört kulaklı kedi yavrusunun onların ailesinin bir parçası olmasına karar vermişler. Daily Mail'in haberine göre çift bu dört kulaklı kediye iki yıl önce rastlamış. Minik gri kediyi evlat edinmiş ve adını da Yıldız Savaşları filmine atıfla Yoda koymuşlar. 8 haftalık Yoda'yı evlat edindikten sonra veterinere götüren çift, veterinerin şaşkınlığını üzerinden atar atmaz araştırmalar yaptığını ve dört kulaklı bir kedinin izine de Almanya'da rastladığını anlatıyor. Zaman içinde çok özel bir varlığa sahip olduklarını daha iyi anladıklarını kaydeden Rock çifti, kedilerinin kaçırılmasından da endişe ediyor. İnsanların Yoda büyük ilgi gösterdiğini ve birlikte fotoğraflar çektirdiklerine değinen Valerie, Yoda'nın kulaklarından ikisini kestirip kestirmeyecekleri sorusuyla da karşılaştıklarını ancak Yoda'nın tamamen normal davranışlar sergileyen, meraklı bir kedi olduğunu belirtiyor. Valerie Rock, Yoda'nın gürültücü bir kedi olmadığını ve çok seyrek olarak yumuşak sesler çıkararak miyavladığını da sözlerine ekliyor.

ENGELLİ KAPLUMBAĞAYA TEKERLEK TAKILDI

Arava adındaki kaplumbağanın engelli ayağının yerine tekerlek takıldı. 25 kiloluk dişi kaplumbağa, arka ayakları olmadan hayatını rahatça sürdüremediği için Kudüs Hayvanat Bahçesi yetkilileri kaplumbağanın karnına yerleştirilecek şekilde 2 tekerli daire şeklinde metal bir aparat yaptı. Hayvanat bahçesi yetkilileri, 10 yaşındaki kaplumbağanın arka ayakları yerine özel olarak üretilen aparat sayesinde çiftleşmeye de başladığını kaydetti. Engelli kaplumbağanın İsrail'in güneyindeki bir hayvanat bahçesinden Kudüs'e 5 hafta önce geldiği kaydedildi.

NEW YORK'TA PİT BULL DEHŞETİ

New York'un Staten Adasındaki evinin arka bahçesinde, Pit Bull cinsi iki köpek tarafından saldırıya uğrayıp ağır yaralanan savaş gazisi Henry Piotrowski kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Bir süre önce Pitt Bull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayan 90 yaşındaki Henry Piotrowski saldırı sonucu bir ayağı, meydana gelen kangren nedeniyle kesilmişti. Kaldırıldığı hastanede uzun bir süredir yoğun bakımda olan Piotrowski'nin ölümü üzerine New York savcılığı köpeklerin sahipleri James McNair ve Kim Diprima hakkında ağır ihmal gerekçesiyle soruşturma başlattı. Köpekler de zehirli iğne ile itlaf edildi. İkinci Dünya savaşı gazisi olan Henry Piotrowski'nin feci şekildeki ölümü mahalle sakinlerini yasa boğdu. Pitt Bull cinsi köpekler tarafından saldırıya uğramadan önce oldukça sağlıklı olduğu belirtilen Piotrowski'nin ilerleyen yaşına rağmen düzenli olarak her gün spor yaptığı bildirildi.

SARHOŞ MEKSİKALI TİMSAHLARA YEM OLDU

Meksika'da alkollü halde doğal yaşam parkını gezmek isteyen adam inanılmaz bir şekilde can verdi. Ayakta bile durmakta zorlanan ismi açıklanmayan Meksikalı, timsahların bulunduğu göle düştü. Düşer düşmez 8 timsahın saldırısına uğrayan adamın yaşam mücadelesini çok sayıda ziyaretçi korku dolu gözlerle izledi. Vahşi doğanın en acımasız avcıları karşısında çaresiz kalan adam yardım gelene kadar öldü. Tampico Doğal Yaşam Parkı yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Cesedi tanınmaz hale gelen adamın kimliği tespit edilemedi” dedi.

YOLLARINI ŞAŞIRAN SU KAPLUMBAĞALARI RESTORANI BASTI

İtalya'da yeni doğan yaklaşık 60 deniz kaplumbağası, denize giderken yollarını kaybedince sahildeki bir İtalyan restoranına girdi. Kurtarma ekiplerini çağıran Antonio Colucci, restoranın parlak ışıklarının bebek kaplumbağaların dikkatini çektiğini, ışıklara doğru gelen kaplumbağaların restorana girdiğini ve masaların altına girerek yemek yiyenleri endişelendirdiğini ifade etti. Yollarını şaşırıp restorana giren kaplumbağaların kurtarma ekipleri tarafından toplanıp, İtalya'nın güney sahillerine bırakıldığı kaydedildi.


SİDNEY'DE KAYBOLAN BALİNA YATI ANNESİ SANDI


Sidney'de annesi sandığı bir yata yapışan balinanın, eğer bir anne bulamazsa birkaç gün içinde ölebileceği açıklandı. Annesi sandığı yattan beslenmeye çalışan 1 ya da 2 aylık balinanın ilk kez pazar günü Sidney'in kuzey sahillerinde görüldüğü belirtilirken, yatın kurtarma ekiplerince denizden çıkarıldığı ve balinanın yattan ayrıldığı ancak yeniden koya döndüğü kaydedildi. Balinanın anne sütü olmadan yaşamasının çok zor olduğu açıklanırken, yapay beslemenin imkansız olduğu, bu yüzden balinanın acil olarak kendisini kabul eden bir anne bulması gerektiği bildirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder